zaterdag

Braziliaanse kaasbroodjes


Braziliaanse kaasbroodjes 



Benodigdheden voor zo’n 10 Braziliaanse kaasbroodjes:
  • 500 gram fijn cassavemeel
  • 4 eieren
  • 200 gram geraspte, harde, oude kaas
  • 1 grote kop melk
  • 4 el zonnebloem olie
  • 1 tl zout

Wat te doen?:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zeef het cassavemeel. Doe de olie, melk en het zout in een pan en breng het aan de kook. Voeg al roerend het cassavemeel toe. Als het goed is gemengd laat je het deeg afkoelen.
Roer nu één voor één de eieren door het deeg en meng tot slot de kaas door het deeg. Kneed het goed door. Smeer je handen in met wat zonnebloemolie en maak 10 kleine bolletjes van het deeg. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze in het midden van de oven. Plaats de bolletjes voor zo’n 25 a 30 minuten in de oven tot ze gaat zijn. Dit kun je testen door er met een vork in te prikken: plakt er geen deeg aan de vork dan zijn de broodjes goed. De traktatie is klaar!

Presentatie:
Neem een (brood)mand, leg in de mand een mooie schone theedoek en leg hier de traktatie in. De mand kunt u versieren met slingers, kaartjes met de leeftijd van de jarige, bloemen etc. Veel plezier met het trakteren van deze lekkere en gezonde traktatie!

Bron: de Vegetariër

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten