zaterdag

Courgettesticks met dip

 



Benodigdheden traktatie voor 10 kinderen:
• 3 kleine Courgettes
• 1 theelepel zout
• ½ kop geraspte Parmezaanse kaas
• 1 kop broodkruim
• 1 eetlepel Italiaanse kruiden
• 2 eieren
• 1 klontje boter
• 1 zoete ui
• 5 eetlepels mayonaise
• 1 eetlepel mosterd
• 2 eetlepels wijnazijn
• 2 eetlepels honing


Wat te doen?:
Was de courgettes. Snijd voor deze traktatie de courgettes in stukken van ongeveer 6 centimeter. Maak van deze stukken vervolgens repen. Kijk naar de foto voor een handige manier om dit te doen.

 
 



Doe de courgettes in een vergiet en bestrooi de courgettes met het zout. Zet ze voor minimaal een uur weg en maak intussen de dip.

Snijd de ui in ringen. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe het klontje boter in de pan. Voeg de uien toe en karamelliseer deze in zo´n 10 a 15 minuten bruin. Bij bakken op lager vuur duurt het langer, kans op verbranding van uien is dan echter ook kleiner. Haal de uien van het vuur als ze bruin zijn en voeg de azijn toe.

 




Doe de uien in de keukenmachine met de honing en mosterd en maal dit tot een fijn mengsel.


 



Voeg ten slotte de mayonaise toe en de dip is klaar. Zet deze tot gebruik afgedekt weg in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C.


 



Maak de courgettesticks droog met een schone theedoek.







Mix de Parmezaanse kaas, het broodkruim en de Italiaanse kruiden door elkaar en leg het mengsel in een diep bord.


 



Klop de eieren los tot een egaal mengsel en doe ook dit in een diep bord.

 



Bekleed de bakplaat met bakpapier. Doe een courgettestick in het eimengsel en wentel deze vervolgens om in het mengsel van kaas en broodkruim.


 



Leg de stick vervolgens op de bakplaat en herhaal dit tot alle sticks zijn gedaan en op de bakplaat liggen. Let op, doe niet alle sticks tegelijk door het mengsel om te voorkomen dat het broodkruim-kaasmengsel te nat wordt!


 



Doe de sticks voor 12 minuten in de oven tot ze bruin beginnen te worden. Haal de bakplaat vervolgens uit de oven, draai de sticks om en zet ze nogmaals voor 12 tot 16 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.



Presentatie:
Zo’n mooie, gezonde traktatie als deze verdient ook een mooie presentatie. Leg voor ieder kind hetzelfde aantal sticks in een beker, bakje of prik ze aan een prikker. Serveer de dip in schaaltjes. Het is handig om zoveel schaaltjes te maken als er tafelgroepjes zijn. Hierbij gaan we uit van maximaal 6 kinderen in een tafelgroepje.
Versier een dienblad, mand of schaal om de traktaties in te zetten of leggen.

Veel plezier met trakteren!

Bron voor deze mooie traktatie is: King Arthur Flour

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten