vrijdag

Goi Cuon - Zomerse rolletjes


Goi Cuon – Zomerse rolletjes www.toptraktaties.nl



Goi Cuon is met veel verschillende vullingen en dipsauzen te maken. Op de afbeelding hierboven staat een komkommer-avocado-rolletje met mosterd-soyasaus. Hieronder staat een voorbeeld het programma ‘Taste of Life Travel’ van Rudolf van Veen. Dit inspirerende recept heeft een zeer kleurig rolletje als resultaat, dat zeker in de smaak zal vallen.

Benodigdheden voor ongeveer 18 personen:
  • 100 gram rauwe biet
  • 80 gram rijstnoedels
  • 1 mango
  • 100 gram wortel
  • 100 gram gerookte of gekookte kipfilet
  • 18 gekookte cocktailgarnalen
  • 18 vellen rijstpapier
  • 4 bladeren botersla
  • 1 bakje tuinkers
  • verse koriander

Dipsaus:
  • 100 ml water
  • 100 gram suiker
  • 1 rode peper
  • Geraspte schil van 1 limoen
  • 50 ml chilisaus
  • 50 ml vissaus

Wat te doen?:
Schil de biet, de wortel en de mango. Snijd de biet, de wortel en de mango in hele fijne reepjes. Kook vervolgens de rijstnoedels volgens de instructie op de verpakking, spoel ze koud na en laat de noedels goed uitlekken. Meng de rijstnoedels vervolgens met de bietreepjes. Snijd nu en kipfilet in reepjes. Halveer de garnalen en maak de slabladeren goed schoon. Week nu het eerste rijstvel in warm water tot het doorzichtig en elastisch is. Vul nu de rijstvellen met de sla, het bieten-noedelmengsel, de wortel, de mango, de garnalen, de kipfilet, de tuinkers en wat koriander. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het geheel in één keer strak op. Herhaal dit tot alle rijstvellen gebruikt zijn. Snijd vervolgens de rolletjes in 3 stukken en leg deze gezonde traktatie op borden.
Kook voor de dipsaus het water en los de suiker erin op. Verwijder de zaden uit de peper en snijd de peper in hele kleine stukjes. Meng nu het suikerwater, de peper, de limoenrasp, de chili- en vissaus door elkaar. Verdeel de dipsaus kleine schaaltjes bij de bordjes.
Deze heerlijke, gezonde en kleurrijke traktatie is klaar!

Voor een filmpje bij bovenstaand recept klik hier.

Presentatie:
Deze bijzonder en gezonde traktatie is het handigst om te trakteren op borden waar één tafelgroep of 4 kinderen zelf de traktatie van af kunnen pakken en kunnen dippen in de saus. Overleg eventueel met de leerkracht van uw kind, om de beste manier van trakteren te vinden.
  
Bron afbeelding: Williams-Sonoma

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten