vrijdag

Haverrepen

Haverrepen, www.toptraktaties.nl

Benodigdheden voor 10 repen:
  • 150 gram dadels
  • 150 gram havermout
  • 50 gram hazelnoten
  • 40 gram honing
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels water
Wat te doen?:
Verwarm de oven vast voor op 175 graden. Ontpit de dadels en pureer ze in de keukenmixer samen met de eetlepels water tot een egaal geheel. Hak de hazelnoten grof en meng deze samen met de havermout door het dadelmengsel. Verwarm de honing kort in de magnetron. Doe vervolgens de honing en de olie bij het dadel-havelmout-notenmengsel en meng het geheel weer goed door elkaar. Bekleed nu een ovenschaal van ongeveer 15 bij 20 cm met bakpapier. Verdeel het mengsel over de vorm en druk het goed aan.

Zet de ovenschaal voor 25 a 30 minuten in de oven. Als het baksel iets is afgekoeld is het klaar om in repen gesneden te worden. Doe dit naar eigen inzicht.
Laat vervolgens nog wat verder afkoelen en deze gezonde traktatie van haverrepen is klaar!

Presentatie:
U kunt de repen verpakken in bakpapier, zoals te zien is op de afbeelding. Met gekleurd tape (ook wel masking tape genoemd) kunt u het papier om de haverreep heen plakken. U kunt uiteraard ook de haverrepen gewoon presenteren op een mooie schaal of dienblad. Deze kunt u versieren met serpentines, slingers of afbeelding. Zorg er wel voor dat de versieringen niet hinderlijk zijn bij het uitdelen van deze lekkere en gezonde traktatie. 

Bron recept en afbeeldingen: Uit Paulines Keuken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten