zaterdag

Kleine krentenbolletjes

Kleine krentenbolletjes 



Benodigdheden:
• Kleine krentenbolletjes (te koop bij de bakker of supermarkt. Het is handig om vooraf een bestelling hiervoor te doen).
Of voor circa 20 zelfgemaakte krentenbolletjes
• 500 gram bloem
• 2 tl zout
• 1 beker lauwe melk
• 25 gram gist
• 70 gram boter
• 3 eetlepels basterdsuiker
• 1 ei
• 2 kopjes krenten
• 1 kopje rozijnen


Wat te doen?:
Doe de bloem en het zout samen in een kom. Doe de lauwe melk samen met het gist in een kommetje. De gist moet helemaal oplossen. Laat de boter langzaam smelten. Roer er vervolgens de suiker, het ei, en de melk (met de opgeloste gist) doorheen. Maak een kuiltje in de bloem en giet daar het mengsel in. Kneed de ingrediënten samen tot een deegbal. Wanneer het deeg gemakkelijk van je handen loslaat is het goed. Laat het deeg vervolgens een uur lang staan onder een vochtige theedoek om te rijzen. Kneed het deeg nu even kort goed door zodat de rozijnen en krenten mooi verdeeld zijn over het deeg. Zet de over op 220 graden. Maak van het deeg zo’n 20 bolletjes en leg deze verdeeld over de bakplaat. Leg de vochtige theedoek er weer over en laat de bolletjes 15 minuten narijzen. Vervolgens kunnen de bolletjes in de oven. Na 25 minuten zijn ze klaar.


Presentatie:
Neem een (brood)mand, leg in de mand een mooie schone theedoek en leg hier de bolletjes in. De mand kunt u versieren met slingers, kaartjes met de leeftijd van de jarige, bloemen etc.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten