vrijdag

Kokos uit de kokosnoot

Kokos uit de kokosnoot
Benodigdheden:
  • Kokosnoot
  • Hamer
  • Mes
  • Schroevendraaier, eetstokje of achterkant van een lepel

Wat te doen?:
Om het kokosvlees uit de noot te krijgen en te kunnen trakteren zijn een aantal dingen nodig. Een kokosnoot heeft bovenaan de vrucht 3 donkere stipjes zitten. Een van deze stipjes is wat ‘zwakker’ en kan geopend worden door er met een schroevendraaier, eetstokje of achterkant van een lepel in de duwen. Wanneer er een gaatje in de vrucht zit kan het sap eruit gegoten worden. Om de kokosnoot open te breken tikt u met een hamer, geregeld rond de ‘evenaar’ van de noot. Na vele tikken kan de vrucht opengebroken worden. Tot slot moet het vruchtvlees uit de kokosnoot gehaald worden. Dus gaat het makkelijkst door eerste een ‘puntje’ uit het vruchtvlees te halen, daarna kan de rest van het vruchtvlees makkelijker uit de noot gehaald worden. Bekijk het filmpje om een beeld te krijgen bij de omschrijving.

Verdeel de stukken vruchtvlees in gelijke ‘porties’ en voeg eventueel een ‘dip’ van marmelade of vruchtenjam toe aan de traktatie.

Presentatie:
Het vruchtvlees van de kokosnoot kan gepresenteerd worden aan een prikker, in een doosje, beker of zakje. Vele opties zijn mogelijk bij deze traktatie! Wanneer een dip onderdeel is van de traktatie is het aan te raden om deze in schaaltjes te doen. Presenteer de kokos in dat geval niet aan een prikker om knoeien te voorkomen. Reken op 1 schaaltje dip voor 4 kinderen. Overleg eventueel met de leerkracht van uw kind, hoe u dit het beste aan kunt pakken.

De kokos kan ook gepresenteerd worden als onderdeel van een fruitprikker of gedroogd fruitprikker.

Zet de schaaltjes, prikkers, doosjes, bekers of zakjes op een mooi dienblad of groot bord. Dit maakt het eenvoudiger om te trakteren. Versier het dienblad of bord eventueel nog met serpentines, vrolijke afbeeldingen of slingers.

Veel plezier met het trakteren van deze gezonde, originele en overheerlijke traktatie!

Bron: Juuth, Scratchmommy


Geen opmerkingen:

Een reactie posten