zaterdag

Pancakes

Pancakes www.toptraktaties.nl 



Benodigdheden:
  • 115 gram bloem
  • 3 eieren
  • 200 ml (karne)melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • een snufje zout

Wat te doen?:
Om ervoor te zorgen dat de pancakes lekker luchtig worden splitst u eerst de eieren. Klopt in een schone, vetvrije aparte kom de eiwitten stijf. Mix in een andere kom de eierdooiers met de overige ingrediënten door elkaar. Schep tot slot rustig de stijfgeklopte eiwitten door het beslag.
Verhit nu een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan. Doe een aantal kleine schepjes beslag in de pan, zodra de ene kant gebruind is draai je de pancakes om. Bak ze vervolgens nog even verder tot beide kanten gebruind zijn. De gezonde traktatie is nu klaar om te serveren.
U kunt de pancake eventueel beleggen met wat fruit, zoals banaan, framboos, aardbei of bosbes. Op deze manier blijft het een gezonde traktatie!

Presentatie:
Leg deze gezonde traktatie op een mooie schaal of een groot bord. Gebruik eventueel meerdere schalen of borden om het trakteren makkelijker te maken. Een versiering van slingers op serpentines maken het geheel uiteraard extra feestelijk. Ballonnen raden we af om te gebruiken omdat deze snel in de weg zitten bij het uitdelen van deze gezonde traktatie.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten