zaterdag

Popcorn

Benodigdheden:
  • Pofmaïs
  • Olie (zonnebloemolie, maïsolie of arachideolie)
  • Poedersuiker of zout
  • Oude pan met deksel

Wat te doen?:
Verhit een scheutje olie in de pan. De maïs zal bij zo’n 200 graden ‘poppen’, dus zorg ervoor dat de pan echt heet wordt. Als de olie begint te roken is het echter té heet en moet het vuur wat lager. Doe de maïs in de pan en doe de deksel van de pan er een beetje schuin (in verband met het ontsnappen van stoom) snel op. De maïs wordt door het poppen 7 á 8 keer groter, houd hier rekening mee als je de maïs in de pan stopt.


Popcorn 



Pas op dat de popcorn niet ontsnapt en houd de deksel op de pan zolang je het ‘poppende’ geluid hoort. Als dat geluid is gestopt zet je het vuur onder de pan uit. Laat de popcorn nog even in de pan zitten zodat de laatste maïskorrels kunnen poppen van de restwarmte in de pan.

- Voor zoete popcorn: strooi wat poedersuiker over de popcorn.

- Voor zoute popcorn: strooi wat zout over de popcporn.

Doe de popcorn in een zakje of beker en klaar is de traktatie!

Presentatie:
Doe de zakjes of bekers met de traktatie in een mand, (schat)kist of  doos, zet ze op een dienblad en versier deze weer met wat slingers, plaatjes of een ander versiersel. Trakteren maar!

Bron: eten-en-drinken.infonu.nl
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten