zaterdag

Wortelkoekjes

 



Benodigdheden voor 12 koekjes:
  • 300 gram geraspte worteltjes
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • Een scheutje olie
  • Kaneel

Wat te doen?:
Dit recept is voor een gezonde traktatie van zoete wortelkoekjes. Kijk onderaan het recept voor een hartige variant. Meng de worteltjes de bloem en de eieren door elkaar tot er een soort beslag ontstaat. Verhit de olie in een koekenpan. Schep een eetlepel van het mengsel in de pan en herhaal dit tot de pan ‘vol’ is. Als het wortelkoekje aan licht gebruind is draait u deze om. Ook de andere zijde pakt u tot het koekje gebruind en stevig is. Bestrooi deze gezonde traktatie nu met wat kaneel en de koekjes zijn klaar om te trakteren!

   



Presentatie:
Leg deze gezonde traktatie van wortelkoekjes op een mooie schaal of een groot bord. Strooi er een klein beetje poedersuiker over voor ze worden getrakteerd. Gebruik eventueel meerdere schalen of borden om het trakteren makkelijker te maken. Een versiering van slingers op serpentines maken het geheel uiteraard extra feestelijk. Ballonnen raden we af om te gebruiken omdat deze snel in de weg zitten bij het uitdelen van deze gezonde traktatie.

Variatietip:
Van deze wortelkoekjes kan ook een hartige variant gemaakt worden. Voeg daarvoor in het mengsel wat gemalen cashewnoten toe en fijngesneden bieslook. Het bestrooien met kaneel laat u uiteraard achterwege.

 
Bron: foto, foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten